Вторник, 17 Сеп 2024
    
Спорт

Бургаските акробати спечелиха два медала от Световното първенство по акробатика в Португалия

  16.09.2024 17:07  
Бургаските акробати спечелиха два медала от Световното първенство по акробатика в Португалия

Бургаските състезатели по акробатика постигнаха впечатляващи успехи на световната сцена, завоювайки два медала на Световното първенство по спортна акробатика, което се проведе в Гимараеш, Португалия, от 12 до 15 септември.

Талантливите представители на България демонстрираха отлични умения и заслужено бяха възнаградени с престижни отличия.

Със сребърен медал се окичи мъжката четворка във възрастовата група 12-18 години, съставена от Калоян Велинов, Мартин Челебиев, Петър Тодоров и Янко Киров. Те показаха отлична координация и техническа прецизност, които им осигуриха второто място в силната международна конкуренция.

Освен това, Бургас се гордее и с бронзовия медал на смесената двойка във възраст 12-18 години. Вилиана Костадинова и Кристиян Манолов успяха да се изкачат на почетната стълбичка след изключително изпълнение, което им донесе третото място.

Тези успехи са поредното доказателство за високото ниво на спортна подготовка в Бургас и усилията, които местните клубове и треньори полагат за развитието на младите таланти. Завоюваните медали утвърждават Бургас като един от водещите центрове за спортна акробатика в страната.