Вторник, 17 Сеп 2024
    
Бургас Спорт

Деветият футболен турнир за купата на „БМФ Порт Бургас” ще се проведе на 12 октомври

  16.09.2024 17:42  
Деветият футболен турнир за купата на „БМФ Порт Бургас” ще се проведе на 12 октомври

За девета поредна година „БМФ Порт Бургас” кани бургаските младежи на приятелска футболна надпревара. Турнирът по футбол на малки вратички за купата на БМФ Порт Бургас 2024 ще се проведе на 12 октомври /събота/ от 10 ч. в Спортен комплекс „Диалог 359 Арена”, парк Езеро. Участниците ще се борят за голямата награда – билети за мача от Лига Европа между Лудогорец и Атлетик (Билбао), който ще се играе на 7 ноември на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. За победителите „БМФ Порт Бургас” ще организира транспорт от Бургас до Разград и обратно, както и нощувки в Разград.

Участието в турнира е напълно безплатно. Според регламента, 12 отбора от младежи на възраст между 16 и 18 години ще се състезават за голямата награда. Условието, което организаторите поставят, е участниците в отборите да са сформирали свои отбори от по 5 полеви играчи, вратар и 4 резерви, в които да не са включени действащи футболисти от А и Б група.

Жребият ще бъде изтеглен в деня на турнира. От участниците се очаква да бъдат в Спортен комплекс Диалог 359 Арена, парк Езеро в 9.30 часа на 12 октомври за сформирането на групите. Записванията за участие се извършват на тел: 056/89 64 80 , 0897956585 или на имейл: [email protected]. Краен срок за записване: 7 октомври 2024 г.

Освен голямата награда, организаторите са подготвили купи, медали и индивидуални предметни награди за класиралите се на първите три места, както и  подаръци за всеки участник в надпреварата.

„БМФ Порт Бургас” организира и изцяло финансира традиционния футболен турнир, който за 9 години се превърна в общоградско спортно събитие, чакано с огромен интерес. Инициативата е част от социална програма на дружеството и във времето се превърна в емблема за корпоративна отговорност, насочена към младите хора на Бургас. До момента участие в турнира по футбол на малки вратички са взели близо 800 младежи от 14 гимназии в региона. Ежегодно те получават възможността да се докоснат до най-добрите образци от българския и световния футбол и да почерпят вдъхновение от тях.

БМФ Порт Бургас АД е концесионер на пристанищните терминали „Бургас Изток 2” и „Бургас Запад” от 2012 г. и оттогава активно присъства в обществения живот на града. През последните години турнирът успя да привлече вниманието на бургаските младежи към любимия футбол и така дружеството постигна основната си цел – да помогне утвърждаването на спортни навици сред тях и да докаже, че когато бизнесът е социално отговорен, той може да намери точното място, към което да насочи своята помощ.

Организаторите канят всички млади любители на футбола да се включат със свои отбори в турнира, а феновете им да ги подкрепят от трибуните на Спортен комплекс „Диалог 359 Арена”, парк Езеро. Той ще бъде излъчван в реално време онлайн във Фейсбук страницата на информационния сайт НА БРЕГА. Линк към нея можете да откриете тук: https://www.facebook.com/nabrega.bg .