Петък, 27 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024 Руен

Официално! Бившият кмет на Руен Исмаил Осман остава верен на ДПС, води листата на ДПС - Ново начало

  20.09.2024 10:28  
Официално! Бившият кмет на Руен Исмаил Осман остава верен на ДПС, води листата на ДПС - Ново начало

Силвия Шатърова

Бившият кмет на Руен Исмаил Осман ще води листата на ДПС-Ново начало, научи „Черноморски фар“, а информацията бе потвърдена от хора на формацията на местно и национално ниво.

Днес следобед се очаква листата да бъде одобрена и да бъде върната за регистрация в РИК-Бургас.

На второ място след него се нарежда бившият вътрешен министър Калин Стоянов.

Този ход се очакваше след като още преди седмица Осман хвърли бомба в публичното пространство, със свой пост той заяви, че ще е верен на ДПС, нищо, че то е с тире – Ново начало. Формацията на крилото на Делян Пеевски получи регистрация за изборите като ДПС - Ново начало, а лоялистите на Доган ще се явят като АПС - Алианс за права и свободи.

Мотивите на Осман са, че винаги е бил верен на партията и марката ДПС и е отказвал други предложения, дори и когато е бил отхвърлен от ръководството.

„Сега, след една година, някои хора ми предлагат да мина към АПС, защото г-н Делян Пеевски откраднал партията, и трябвало да работим за друга партия и коалиция. Не, той не открадна партията, той беше посочен от г-н Доган, а по-късно единодушно избран на Национална конференция през месец февруари, номиниран от всички общински и областни структури в страната, включително от Общинската конференция на ДПС – Руен! Снощи на събрание някои хора, които са избрани от ДПС, но сега работещи за АПС, са ме обявили за „предател“. На тях заявявам следното: Господа аз съм в ДПС, вие къде сте? Вие не сте ли избрани от ДПС? Сега защо карате кметове, съветници и местни председатели на ДПС да работят за АПС?“, написа Исмаил Осман.

Осман бе пренебрегнат на последните местни избори и бе заменен от ръководството на ДПС тогава с Ахмед Сюлейман, който сега е кмет на Руен, а Осман стана председател на местния парламент.

Дискусия се завихри в социалните мрежи след публикацията му.

Запознати говорят, че това действие е реванш на Осман срещу решенията от миналата година.

Голяма част обобщиха, че поведението му е  плод на междуличностни конфликт и битка на обидените и отхвърлените. Въпреки това аргументите му са железни.

Преди Осман в публичното пространство като водачи се завъртяха имената на бившия вътрешен министър Калин Стоянов и на юриста Хамид Бари, който е в ДПС - Ново начало.

 

Каква е цялата подредба очаквайте до часове!