Петък, 27 Сеп 2024
    
Бургас Спорт

Грандиозно откриване на Европейския фестивал по гимнастика за хора над петдесет години в Бургас/ВИДЕО/

  23.09.2024 13:23  
Грандиозно откриване на Европейския фестивал по гимнастика за хора над петдесет години в Бургас/ВИДЕО/

За всички, които още се чудят кои са тези хора в екипи на различни националности по улиците,  Морската градина, заведенията и сцените на Бургас - това е Европейският фестивал по гимнастика за хора над 50 г. - 9-th Golden Age Gym Festival! 19 държави, над 1400 участници и още много гости.

Преди две години Бургас пое домакинството от Португалия с блестящо представяне на нашия отбор. Сега всички са тук, за да преживеят емоция, която ще ги влюби в града ни.

С парад и усмивки, танци и песни започна и тазгодишния Golden Age Gym Festival. Събитието започна на 22 септември и ще приключи на 27 септември, като покани своите участници да се насладят на едно незабравимо преживяване.

        Европейския фестивал по гимнастика за хора над петдесет години е вече редовно събитие и събира многобройни участници от различни страни. На него хората могат да се срещнат отблизо, както с  различните спортове, така и с различни култури.

        На откриването присъстваха  Димитър Николов, кмет на град Бургас;  Мишел Бутар, вицепрезидент на Европейската гимнастика, Красимир Дунев, президент на Българската федерация по гимнастика. Специални поздрави получиха  Илиана Раева и  Мария Гигова.

        Участниците тази година са над 1400 души от 19 държави, част от които Италия, Португалия, Германия, Азербайджан, Словакия, Норвегия, Словения, Франция, Гърция, Япония, Швейцария, Чехия, Литва и Норвегия.

      Фестивалът се организира от Община Бургас, Българската федерация по художествена гимнастика и Европейската федерация по художествена гимнастика.

      Стотици останаха доволни от грандиозното откриване на фестивала и се съгласиха че възрастта и просто число.

От днес до петък всяка вечер в Летен театър и на открити сцени в Морската градина!