Неделя, 29 Сеп 2024
    
Бургас

С много активности: СУ „Петко Росен“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище

  29.09.2024 10:18  
С много активности: СУ „Петко Росен“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Средно училище „Петко Росен“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище с разнообразни спортни активности и специални гости. Събитието в петък започна със сутрешна гимнастика, в която учениците взеха участие под ръководството на плувеца рекордьор Цанко Цанков и талантливата гимнастичка Валерия Дочева. Те вдъхновиха децата с активно участие и разгрявания, като създадоха настроение и мотивация за целия ден. Кулминацията на сутрешната част беше традиционното българско право хоро, обединяващо всички присъстващи.

През деня учениците участваха в открити тренировки по футбол, баскетбол, волейбол и лека атлетика, където усъвършенстваха спортните си умения под ръководството на своите учители и треньори. Следобед програмата продължи с щафетни игри и любимата на всички „народна топка“, които донесоха много радост и забавление на учениците.

Особено внимание беше отделено на еко-играта „Без отпадъци“, която насърчи децата да мислят екологично и да бъдат отговорни към природата, като научиха как да събират и рециклират отпадъците.

Един от специалните моменти на деня беше посещението на Симеон Стаев, помощник треньор на националния отбор по борба за девойки и старши треньор на клуб „Странджа-2001“ – Средец. Той проведе тренировка с учениците, запалвайки у тях интереса към борбата и сподели най-важния урок – спортът трябва да бъде верен приятел през целия живот. Особено вдъхновение получиха децата от IV „А“ клас, сред които расте бъдещ шампион – Георги Симеонов Стаев.

Европейският ден на спорта в СУ „Петко Росен“ се превърна в незабравимо събитие, изпълнено с положителни емоции, активно участие и общностен дух.