Понеделник, 30 Сеп 2024
    
Айтос

Нов общински съветник се закле в Айтос, намекна за напускане на ПП-ДБ

  30.09.2024 14:25  
Нов общински съветник се закле  в Айтос, намекна за напускане на ПП-ДБ

В момента съм от ПП-ДБ, но винаги е добре да има едно ново начало“, заяви Ангел Чафадаров

 

 

Във връзка с прекратяване на пълномощията на общинския съветник от Коалиция ПП-ДБ Селих Метраш,/ който реши да напусне Общинския съвет  по собствено желание/, на 30 септември мястото му зае Ангел Асенов Чафадаров. Новоизбраният общински съветник се закле пред новите си колеги и пред представителя на Общинската избирателна комисия – Айтос, Николай Димитров.

ОИК - Айтос обяви Ангел Чафадаров за избран за общински съветник с влязло в сила решение от 13.09. 2024 г., но той стана съветник след клетвата на 30 септември.„Познавам повечето съветници, надявам се бързо да вляза в дневня ред и всички заедно да работим за просперитета на община Айтос“, каза в първата си изява пред Съвета, Чафадаров.

Новият общински съветник е от село Тополица. В листата на Коалиция ПП-ДБ не бил втори, но с преференции изместил двама. Още преди пет месеца Салих Метраш поискал Чафадаров да го смени. По лични причини, преди месец повторил предложението и смяната станала факт. Съветът гласува новоизбраният общински съветник да поеме и функциите на Метраш като член на ПК „Финансово-икономическа, бюджет и оперативни програми”

Ангел Чафадаров е 40-годишен, семеен с две момчета. Съпругата му е преподавател по английски език в ОУ „Светлина“ с. Тополица. Работи като пожарникар в НХК, завършил е висше образование – информатика. Но така се стекли обстоятелствата в живота му – постъпил в НХК – изпълнява няколко служби – пожарникар, газоспасител и водач на специален автомобил.

Вълнува се от проблемите на хората, затова се решил да стане общински съветник. „По мое мнение, големите села в общината трябва да имат поне един представител в Общинския съвет. Този съветник ще е запознат с проблемите на хората от селото и реално ще може да помага. Всеки ден виждам тополчани, знам какви са проблемите им и ще се постарая да ги поставям в Общинския съвет, за да търсим заедно решението им“, казва още Чафадаров.

Оказва се, че ще е първи с списъка на 29-те айтоски избраници, и всяко поименно гласуване в залата ще започва с неговото име. Що се отнася до представителството му в местния парламент, Чафадаров е лаконичен: „В момента съм от ПП-ДБ, но винаги е добре да има едно ново начало“