Понеделник, 07 Oct 2024
    
ИЗБОРИ 2024

„БСП Обединена левица“ откри кампанията си в Бургас с хъс за победа (СНИМКИ)

  01.10.2024 21:50  
„БСП Обединена левица“ откри кампанията си в Бургас с хъс за победа (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

„БСП Обединена левица“ откри кампанията си в Бургас с хъс за победа. Социалистите изразиха надеждата си, че този вот ще е по-различен от досегашните, за да се излезе най-накрая от политическата криза, в която се намира България.

„Дойде време за тежки решения. Нямаме лидери. Дано да ги имаме и се появят. Дано да вземе правилните решения, за да тръгне най сетне България по своя път. Прави впечатление, че при моите пътувания в чужбина вече не гледат сериозни на нас. Не бих казал, че ни се подиграват, но с лека насмешка ме питат: "Вие какво правите? За три години имате седем пъти избори!". Платформата, която ние приехме "100-те решения" мисля, че е добра, разумна. Голяма част от тях са изпълними, но само ако успеем най-накрая да направим правителство. Впечатлен съм, че за пръв път от няколко пъти избори, не само, че е запълнихме листата от 28 човека, но имахме и 3 резерви. Екипът ни е много силен. Случайни хора няма. Просто попълване по партийна квота няма. Всеки един от тези хора е заслужил мястото си в живота и уважението на колегите си“, заяви водачът на листата Петър Кънев.

Днес председателят на БСП Атанас Зафиров, който присъства на откриването на кампанията в морския град изрази благодарността си към коалиционните партньори за успешното обединение на левите сили в предстоящите избори. Той подчерта, че за първи път разговорите са се водили по политики, а не по разпределяне на листи и постове.

„Партиите от ляво си научихме урока, макар и по трудния начин. Излизаме на тези избори със самочувствие и ентусиазъм пред българските граждани“, заяви Зафиров.

Той отбеляза, че бургаската листа е силна и добре балансирана, включваща опит, приемственост, младежки дух и красота. Листата отново се води от инж. Петър Кънев, когото Зафиров определи като „един от най-опитните и дейни български политици в ляво“.

„Днес съм тук в качеството си на бургазлия. Човек, който членува в партийната организация на БСП в Бургас, чието сърце ще остане в региона“, сподели Зафиров.

Той изрази съжаление за 50-тото Народно събрание, което нарече „едно от най-позорните“ и част от „всеобщия разпад на държавността“. Председателят на БСП подчерта, че това Народно събрание е създадено и функционирало безцелно, оставяйки след себе си разрушена енергетика и безработни българи.

Зафиров отправи призив към избирателите да гласуват, като подчерта, че отвращението от политиката води до властта на „сглобките“ и хората по площадите.

„Нашият основен опонент на тези избори е „моделът ГЕРБ“, но истинският ни враг е нежеланието да се гласува“, заяви той, призовавайки гражданите да упражнят своя вот с разум.

Той подчерта важността на добрата програма, подходящите кандидати и малко късмет за успешна кампания. Програмата „100 решения за България“ е вече представена пред обществото, а кандидатите на БСП са готови да я превърнат в работещо управленско решение. Зафиров заключи, че този път българската левица е обединена и мотивирана, като благодари на партньорите за търпението и съвместната работа, уверен в предстоящия успех.

„Гордея се да бъда един от вас“, завърши той.

Ето и цялата листа на „БСП Обединена левица“:

1. Петър Георгиев Кънев
2. Тодор Байчев Байчев
3. Живко Иванов Табаков
4. Йордан Георгиев Петков
5. Явор Кирилов Костов
6. Даниела Димитрова Алакушева-Ненова
7. Маргарита Стаматова Стаматова
8. Маргарита Иванова Петрова
9. Тошко Димитров Желев
10. Иван Данев Токаджиев
11. Паруш Желев Парушев
12. Аспарух Данчев Иванов
13. Георги Петков Базотев
14. Ибрахим Шукри Мустафа
15. Илия Станимиров Илчев
16. Живко Пламенов Костов
17. Мехмед Мустафа Мехмед
18. Евгения Стоянова Карайчева
19. Георги Янев Марков
20. Кирил Рафаилов Елевтеров
21. Румен Христов Николов
22. Георги Желязков Бъклев
23. Борислав Петров Ангелов
24. Ивелина Панайотова Иванова
25. Снежанка Райчова Георгиева
26. Тодор Генов Сотиров
27. Стоян Ташев Иванов
28. Румен Кулев Кулев


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Делян Пеевски: Всяко ново начало е пътят към по-хубавото утре
  06.10.2024 08:52      

  Всяко ново начало е пътят към по-хубавото утре. Това заяви председателят на ДПС и