Петък, 04 Oct 2024
    
Бургас Култура

Италианската легенда Ал Бано изправи на крака 5000 нефтохимици (ВИДЕО+СНИМКИ)

  04.10.2024 13:42  


С концерта ръководството на „Лукойл“ направи своеобразен подарък за служителите и ветераните в рафинерията

 

Георги РУСИНОВ

 

5000 нефтохимици се изправиха на крака в „Арена Бургас“ за изпълненията на вечните хитове на италианската легенда Ал Бано. Той пристигна в Бургас по покана на ръководството на „Лукойл Нефтохим“ за концерт, с който руската компания отбеляза 25 години работа у нас.  

Появата на Ал Бано дойде след като талантливо момиче – дъщеря на служители в „Лукойл Нефтохим“ – Бургас излезе на сцената и изпя един от най-големите му хитове – „Liberta”. 81-годишният певец се появи с бодра стъпка, за да завърши песента с даровитата бургазлийка. След това отново изпяха цялата песен.

Ал Бано продължи с пълния арсенал от хитове и любими песни. Сред тях „Ci Sara”, „Sempre sempre“, „Sharazan“ и други. В края на концерта показа и уважението си към публиката, която включи в концерта си и се разходи сред нея.

Черешката на тортата бе с изпълнението на „Felicita“. Италианският певец пристигна с бандата си, на която обръщаше внимание през цялото време. Всеки един от музикантите получи своя момент със солови изпълнения – на цигулка, бас китара и електрическа китара. Женските вокали, дело на бившата му съпруга Ромина Пауър, бяха изпълнени от две чаровни певици.

Концертната вечер започна с изпълнение на Ансамбъл „Странджа“, по време на което обаче осветлението в залата изгасна. Този неприятен нюанс от вечерта остави съмнение за готовността на „Арена Бургас“ да посреща такива събития. Похвалното в случая бе, че танцьорите от ансамбъла продължиха да танцуват дори и на тъмно. След това водещата дори коментира, че издържат на екстремни условия.

Последваха родопски каба гайди и още народна музика.

Преди да се качи на сцената големият италиански певец, от „Лукойл“ наградиха свои служители. В Бургас лично бе дошъл и изпълнителният директор на компанията Вадим Варабьов, който неколкократно отправи благодарностите си към ветераните нефтохимици.


Анкета

Мнения