Събота, 12 Oct 2024
    
Бургас

Пълна зала за премиерата на филма за хората от Социален център Бургас

  10.10.2024 14:05  
Пълна зала за премиерата на филма за хората от Социален център Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Пълна зала в Морското казино посрещна премиерата на филма за хората, ползващи услугите на Сдружение „Социален център Бургас“. Негов режисьор е младата и талантлива бургазлийка Стефани Райчева. Пред „Черноморски фар“ тя каза, че в лентата виждаме това, което според нея трябва да виждаме навсякъде около нас – емоцията на хората.

Райчева е била част и от екипа на продукцията „Петя на моята Петя“. Филмът „Дух и тяло“ тя е снимала в рамките на 2-3 дни с две групи от хората от Социалния център.

„Споделяме доброто“ е проектът, който Сдружение „Социален център Бургас“ реализира през тази година. Проектът се финансира от Агенцията за хората с увреждания. Това не е първият проект, който изпълняваме с тяхна подкрепа“, коментира пред наш репортер управителят на Сдружението Марионела Стоянова.

Потребителите на „Социален център Бургас“ участват и във фестивал „Пътеводител на доброто“ организиран от Община Разград, съвместно с няколко неправителствени организации от региона. Тяхната организация презентира успешно своята услуга насочена към хора с увреждания и дори печелят първа награда в категория „Социални услуги за пълнолетни лица с увреждания“.

Конкретната специфична цел на проекта „Споделяме доброто“ е да се даде гласност на постиженията на лицата с трайни увреждания ползващи социалните услуги, които Сдружение „Социален център Бургас“ предоставя. Друга цел е чрез демонстрация на уменията и възможностите на лицата с увреждания да се въздейства върху обществените нагласи в посока приемане и социално включване на целевата група от 30 души.

На събитието присъстваха двамата заместник-кметове Диана Саватева и Михаил Ненов, заместник-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Севдалина Турманова, Катя Ангелова от Агенцията за хората с увреждания и други.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
 Двама от Министерство на културата са замесени в схемата за източване на средства, каза министър Тодоров
  11.10.2024 09:36      

Чувствам се излъган. Защото в случая не става дума за това, че някои институции са нарушили закон