Събота, 12 Oct 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Борис Аладжов: Бургаска област има всички предпоставки да е икономически лидер в страната, но изостава

  11.10.2024 10:35  
Борис Аладжов: Бургаска област има всички предпоставки да е икономически лидер в страната, но изостава

Бургаска област има всички предпоставки да е икономически лидер в страната, въпреки това, тя продължава да изостава. Това посочва кандидатът за народен представител от „Възраждане“ Борис Аладжов. По показателя средна брутна месечна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2023 г., област Бургас се нарежда на 10-то място, а областният център изостава и в почти всички икономически сектори. 

„В Бургас се изгради индустриален и логистичен парк, но там инвестициите са предимно в сферата на логистиката и ремонтите за сметка на индустриалния сектор. Област Бургас има нужда от големи инвеститори, на които да се създадат условия за изграждане и развитие на нови производства с висока добавена стойност, включително и на по-иновативни такива.  Това няма как да се случи, ако общините от област Бургас не създадат система от данъчни, административни и други мерки за стимулиране на дейността им“, смята вторият в листата на „Възраждане“.

Борис Аладжов ще продължи да работи и в следващото Народно събрание по темата с преразглеждане на концесионния договор за летище Бургас и  клаузите в него, които да задължат концесионерът да осигури целогодишни полети. Според него липсата на директни полети, малкото събития извън сезона и проблемите  с инфраструктурата пречат на област Бургас да стане целогодишна туристическа дестинация. Усилията трябва да бъдат насочени в рекламиране на това, което общините могат да предложат в областта на фестивалния, конгресния, културно-историческия и здравния туризъм, посочва кандидатът на „Възраждане“ и подчертава, че Странджа планина разполага с огромен потенциал за развитие на климатолечение. Най-големият природен парк и крайбрежните територии могат да се превърнат в център за подобен вид здравен туризъм в страната, но е нужно да се направи още за изграждането на цялостна концепция в тази връзка. Аладжов е категоричен, че трябва да бъде стартирано проектиране и изграждане на магистралата между Бургас и Варна.

Добре развитата икономика е фактор за стабилност и нарастване на населението в прилежащите населени места и предпоставка за адекватно на нуждите социално развитие, подчертава вторият в листата на „Възраждане“.

„Възраждане“ е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Анкета

Мнения

Култура Мнения
 Двама от Министерство на културата са замесени в схемата за източване на средства, каза министър Тодоров
  11.10.2024 09:36      

Чувствам се излъган. Защото в случая не става дума за това, че някои институции са нарушили закон