Събота, 12 Oct 2024
    
Поморие

Първо в ЧФ: Кметът на Поморие Иван Алексиев към опозицията: Ако детската площадка е трънчето в петата – приемам – нека отпадне

  11.10.2024 17:42  
Първо в ЧФ: Кметът на Поморие Иван Алексиев към опозицията: Ако детската площадка е трънчето в петата – приемам – нека отпадне

Общински съвет – Поморие реши пространството до заведение „Кораба“ да се отреди „за озеленяване“

Моника ИЛИЕВА

“Ако детската площадка е трънчето в петата - приемам го, нека отпадне”, това каза по време на комисията (проведена според правилник) и непосредствено преди началото на извънредната сесия днес на ОбС-Поморие, кметът на града Иван Алексиев. Той акцентира, че смисъла на внесената от него докладна за промяна на ПУП-а е дали общинските съветници са съгласни за поделямост на въпросния имот.

“Черноморски фар” припомня, че поради нови обстоятелства относно казуса с терена на заведението „Wind Bar“ (т.нар. „Кораба“ на ПУП-ПР за УПИ VIII, в кв.64 по плана на  гр. Поморие) и необходимост от произнасяне на собственика Общински съвет – Поморие, кметът Иван Алексиев внесе докладна записка, с молба да бъде насрочена извънредна сесия на 11 октомври. В дневния ред на заседанието бе записана само една точка, касаеща споменатия терен.

Хронология на казуса по докладната за промяна ПУП-а: на последното заседание на местния парламент (3 октомври т.г.) проектът за изменение на ПУП-а претърпя неуспех, 10 общински съветници – опозиционери – гласуваха против неговото преформулиране. Докладната, която бе разгледана за трети пореден път, цели да раздели парцела на две части. Едната – с площ от 431 кв. м – за офиси и ателиета, другата, която ще обхване 363 кв. м – за озеленяване и детска площадка. По време на редовното заседание на ОбС-Поморие стана ясно, че собственикът на сградата „Хоризонт“ АД, която е построена в непосредствена близост до спорното УПИ, е подал иск в съда за закупуване на прилежащата земя.

Днес по време на дебата Веселин Анестиев – общински съветник от Коалиция ЗНС – обърна внимание, че групата, която представлява ще подкрепи докладната, но считат, че мястото не е подходящо за детска площадка. „Зелена площ трябва да има“, категорични за от ЗНС след проведени срещи и разговори с граждани.

Бейхан Мустафа – АПС – също обърна внимание, че мястото не е подходящо за детска площадка.

В новия си вид - без детска площадка - докладната по думите на председателя Адамов бе гласувана с пълно мнозинство - 18 гласа “за”.

 

 

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
 Двама от Министерство на културата са замесени в схемата за източване на средства, каза министър Тодоров
  11.10.2024 09:36      

Чувствам се излъган. Защото в случая не става дума за това, че някои институции са нарушили закон