Събота, 12 Oct 2024
    
Поморие

Трошки по улици в Поморие – решение има – ето какво отговориха от Общината

  12.10.2024 13:13  
Трошки по улици в Поморие – решение има – ето какво отговориха от Общината

Три сигнала за три години – 2021 – 2024 г.

 

Моника ИЛИЕВА

 

Три сигнала за изоставени автомобили по улиците на Поморие са получени в последните три години (2021 – 2024 г.) в общинската администрация. Това стана ясно след отговор от 29 август т.г. на питане от страна на „Черноморски фар“ (ЧФ) във връзка с получен на електронната поща на медията имейл с информация за изоставени автомобили в морския град. „Здравейте, молбата ми е да направите материал по повод многобройните, бих казал стотици, изоставени автомобили в гр. Поморие. Из целия град има гниещи автомобили с последна гражданска преди над 10 години. Надявам се, че подобна статия би помогнала от Общината да се задействат и да изчистят иначе красивия ни град. Изпращам няколко снимки от Новия град, но проблемът е почти навсякъде“, е алармирано на редакционната ни поща.

ЧФ получи отговор, подписан лично от кмета на Поморие Иван Алексиев, което говори в подкрепа на факта, че сигналът на гражданина е приет сериозно. Решение има – разписано е в Общинска наредба 9, в раздел „Организация на дейностите по третиране на излезли от употреба моторни превозни средства“. „Във връзка с получено писмо по електронната поща на общинска администрация гр. Поморие, относно изоставени автомобили на територията на общината, Ви уведомявам следното: По данни, в общинска администрация гр. Поморие за периода 2021 – 2024 г. са постъпили три сигнала за изоставени автомобили. След извършена проверка е установено, че два от автомобилите са в запор от ЧСИ, а третият се намира в частен имот“, отговарят от администрацията.

От въпрос на медията ни как действа Общината в случаи, когато автомобилите са на общински, а не на частни терени, става ясно, че се прави обявление на официалната ѝ страница към собствениците на такива автомобили – „да ги преместят доброволно в посочен срок. След изтичането му се предприемат мерки по преместване на установените излезли от употреба автомобили по Наредба 9.

От отговора става ясно още и че в община Поморие няма случай на репатриран изоставен/излязъл от употреба автомобил до площадка за разкомплектоване.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Иван Лечев за Кирил Маричков: Паднал е по лице от метър и половина височина
  12.10.2024 11:50      

През последната година е имало няколко подобни инциденти на сцената с Маричков