Сряда, 16 Oct 2024
    
Спорт

Отборът на “Механо ПГМЕЕ” спечели купата на БМФ Порт Бургас 2024

  12.10.2024 16:58  
Отборът на “Механо ПГМЕЕ” спечели купата на БМФ Порт Бургас 2024

След оспорвана и емоционална надпревара, отборът на “Механо ПГМЕЕ” завоюва  първото място в младежкия турнир по мини футбол за купата на БМФ Порт Бургас 2024. Учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника заслужено спечелиха голямата награда – билети за мач от Лига Европа между „Лудогорец” и Атлетик (Билбао), който ще се играе на 7 ноември 2024 г. на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. За победителите БМФ Порт Бургас осигурява и организира транспорт от Бургас до Разград и обратно, както и нощувки.

Среброто бе спечелено от индивидуално сформирания отбор „Опълченците“, а бронзът отиде при младите футболисти от Немската езикова гимназия „Гьоте“.

Второ място

Третото място

 

Специален гост на събитието бе представителя на БМФ Порт Бургас Димитър Сотиров - ръководител на отдел „Екология“, който приветства всички участници и им пожела успех и спортсменска игра. Г-н Сотиров връчи лично наградите на най-добре представилите се отбори. 

Футболното състезание се проведе на 12 октомври в  Спортен комплекс „Диалог 359 Арена” в Бургас, при огромен интерес и при спазване на всички мерки за безопасност.

Феновете на футбола имаха възможност да наблюдават спортната надпревара както на живо, така и онлайн във Фейсбук страницата на информационния сайт „На брега”, която бе излъчена в реално време.

 

В деветото издание на турнира участваха общо 12 непрофесионални отбори – 11 от бургаските гимназии: ПГСИ "Пеньо Пенев", НЕГ “Гьоте”, СУ „Иван Вазов”, ПГХТ “Акад. Н. Д. Зелинский”, ПГМКР “Свети Никола”, ПГ по транспорт, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Професионална техническа гимназия и 1 самостоятелно сформиран отбор.

 

Отборите бяха разпределени чрез жребий и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки” в своята група. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации. Състезанието се проведе със съдействието на Българската асоциация по мини футбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по мини футбол за 2024 г. Всички футболисти демонстрираха завидна техника с топката и показаха, че имат капацитет за победа и бъдещо развитие в спорта.

За всички участници турнирът бе напълно безплатен. Освен голямата награда, купи и медали, организаторите бяха подготвили предметни награди за класиралите се на първо, второ и трето място, както и индивидуални подаръци за всеки участник.

 

БМФ Порт Бургас АД организира и изцяло финансира традиционния футболен турнир, който за 9 години успя да се превърне в истински спортен празник, чакан с огромен интерес. Дружеството е концесионер на пристанищните терминали „Бургас Изток 2” и „Бургас Запад” от 2012 г. и оттогава активно присъства в обществения живот на града. Успешното развитие на спортната инициатива в годините доказва, че  БМФ Порт Бургас АД постига основната си цел – да помага за утвърждаването на спортни навици сред младите и да доказва, че когато бизнесът е социално отговорен, той може да намери точното място, към което да насочи своята помощ.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Иван Лечев за Кирил Маричков: Паднал е по лице от метър и половина височина
  12.10.2024 11:50      

През последната година е имало няколко подобни инциденти на сцената с Маричков