Сряда, 16 Oct 2024
    
Култура

С „Резонанси на съня“ се открива утре „Ерата на водолея“

  15.10.2024 13:38  
С „Резонанси на съня“ се открива утре „Ерата на водолея“

 

Спектакълът се препоръчва за лица навършили шестнадесет години

Премиерата на представлението "Резонанси на съня" поставя начало на  14-то издание на Международния фестивал за физически и визуален театър "Ерата на Водолея" . Спектакълът очаква ценителите на изкуството утре, 16-ти октомври (сряда) от 19:00 часа в залата на Куклен театър-Бургас.

Публиката на морския град ще се наслади на театрална пиеса която не следва класическата драматична структура със сюжет и диалог, а по-скоро поредици от сцени по конкретни теми, които поставят артиста в интензивна физическа работа, модификация на тялото и превеждат публиката през широк спектър от емоции.

Живеем в какофония от звуци, всеки се опитва да надвика другия или всички заедно крещим фалшиво, докато се опитваме да създадем съвършената мелодия. Едно общество от самотни хора, които, лутащи се по “правилно” начертаните от самите тях пътища, са изгубили посоката.

Автор и режисьор на постановката е  Владислава Джамбазова,  композитор: Владимир Джамбазов Сценограф: Емелияна Андонова- Тотева Хореограф: Росен Михайлов Трейлър: Владимир Джамбазов Участват: Александра Енева, Десислава Минчева- Тодорова, Ивайло Енев, Калин Зафиров.

Премиерата на представлението се осъществява в рамките на Международния фестивал за физически и визуален театър "Ерата на Водолея" и е с ВХОД СВОБОДЕН.

 „Ерата на Водолея“ се организира от Независима фондация “Театър в куфар” и Фондация “За Родопите” в партньорство с Община Бургас. Събитието се провежда с финансовото съдействие на Министерство на културата и Община Бургас.

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Иван Лечев за Кирил Маричков: Паднал е по лице от метър и половина височина
  12.10.2024 11:50      

През последната година е имало няколко подобни инциденти на сцената с Маричков