Сряда, 16 Oct 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Първите в листата на ГЕРБ в Бургас с дарения за къщичките за книги в Меден рудник (ВИДЕО+СНИМКИ)

  15.10.2024 16:05  
Първите в листата на ГЕРБ в Бургас с дарения за къщичките за книги в Меден рудник (ВИДЕО+СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас Димитър Николов и третият Любен Дилов – син направиха дарения за къщичките за книги в Меден рудник. Инициативата е на местната структура и на четири локации в най-големия комплекс такива къщички вече са разположени. Любен Дилов коментира, че символиката им с такива за птици не е случайна.

„Това,  с което можеш да обиколиш света, без да напускаш Меден рудник, са книгите. Имаме Паулу Коелю, списание „l'Europeo“. На доста места имаме такива къщички за книги, но най-добре засега се отнасят към тях тук. Пазят си ги хората. Някои си оставят детски играчки дори в тях. Майки, докато си играят децата в градинката, вземат и разглеждат книгите, оставят свои играчки. Всичко това е много хубаво“, каза третият в листата на ГЕРБ-Бургас.

Водачът Димитър Николов посочи, че начинанието е много хубаво и това е само началото, тъй като още такива ще бъдат поставени в различни точки в Бургас.

„Ще ги зареждаме, ако случайно свършат. Явно трябва и повече такива площадки за млади хора да правим, защото тази тук в Меден рудник е много предпочитана от младежите. Идват със скейтбордове тук, забавляват се“, каза той на място пред Младежкия център в комплекса.

Книги дариха и петият в листата и общински лидер Андрей Рунчев, както и общинските съветници Елена Кокаларова, Иво Баев, Георги Дракалиев, Георги Маринчев и Йордан Вълев. Инициативата е съвместна с Регионална библиотека „Пейо Яворов“ и директорът й Яна Каршийска.  


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Иван Лечев за Кирил Маричков: Паднал е по лице от метър и половина височина
  12.10.2024 11:50      

През последната година е имало няколко подобни инциденти на сцената с Маричков