Четвъртък, 17 Oct 2024
    
Камено

Започна ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено

  17.10.2024 16:40  
Започна ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено

 

 

От днес стартира частичен ремонт и модернизация на дворното пространство на детска градина „Слънце“ в град Камено. Проектът е с обща стойност 200 000 лв. и включва изграждането на интерактивна детска площадка за обучение по безопасност на движението, която ще осигури на малчуганите ценни знания и умения в областта на безопасността на пътя.

В рамките на проекта ще се извърши цялостна подмяна на дворните настилки, като ще бъдат положени ударопоглъщащи меки настилки за безопасност на децата. Новото пространство ще включва три тематични зони – „Джунгла“, „Замък“ и „Кораб“, с комбинирани съоръжения, подходящи за катерене, пързаляне, ролеви игри и колективни занимания. Освен тематичните съоръжения, децата ще имат на разположение нови люлки, клатушки и пясъчник.

Озеленяването на дворното пространство също е ключова част от проекта, а в същото време ще бъдат предприети и важни мерки по отводняване, за да се осигури дълготрайна устойчивост на инфраструктурата.

Особено внимание се обръща на новата интерактивна площадка за обучение по безопасност на движението. Тя ще предложи възможност децата да се запознаят по забавен и образователен начин с пътните знаци, маркировката и основните правила за безопасно поведение на пътя. Така площадката не само ще осигури допълнителни часове игра, но и ще се превърне във важен инструмент за обучение на подрастващите. 

Проектът се финансира с безвъзмездно дарение от “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас”.