Георги РУСИНОВ
Общинският съветник и заместник-председател на Спортната комисия към Общински съвет – Бургас е един от местните политици, който разкри пред „Черноморски фар“ каква риба ще приготви за празничния 6 декември.
Областният лидер на „Гергьовден“ ще сложи паламуд на празничната софра. Самият той често се вихри в кухнята и не пропуска да покаже кулинарните си умения и в социалните мрежи.
„Черноморския паламуд го почистваме и внимателно отстраняваме хрилете. Настъргваме на ренде 3-4 глави кромид лук, добавяме ситно нарязан чесън, може да се използва пресен, 4-5 зърна бахар, 10-12 зърна черен пипер, два ситно нарязани дафинови листа и нарязан магданоз. Паламудът се осолява обилно отвън и отвътре и се оставя да престои 30-ина минути време, за да дръпне от солта. После пълним коремната му кухина и хрилните дупки с плънката и намазваме рибата с олио. Увиваме паламуда в тънка хартия, а отгоре в пласт хартия за печене. Печем на фурна до момента, в който горната хартия започне леко да прегаря. Сервираме с картофена салата и бяло вино“, обясни рецептата той.
Продукти
- Паламуд
- Лук
- Чесън
- Бахар
- Дафинов лист
- Магданоз
- Черен пипер
- Сол