Събота, 27 Апр 2024
    
Карнобат

Момче от Карнобат бе отличено в Национален конкурс „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“

  02.03.2024 15:15  
Момче от Карнобат бе отличено в Национален конкурс „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“

Стоимен Георгиев, ученик от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Карнобат, е отличен в Националния конкурс за есе „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“. Вчера Стоимен беше гост на РСПБЗН-Карнобат и се запозна отблизо с ежедневието на огнеборците и с използваната в дейността им техника.

За проявена инициативност и креативност при участието си в конкурса, Началникът на РСПБЗН-Карнобат главен инспектор Петър Атанасов връчи грамота на Стоимен. Конкурсът е организиран за втора поредна година по случай Международния ден на доброволеца – 5 декември, от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България”, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, информират от karnobat-voice.

В разработването на есе на тема „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“ са се включили общо 172 младежи от страната. Право на участие са имали младежи от 16 до 18-годишна възраст. Основната цел на инициативата е да се мотивират младите хора да представят своята гледна точка по отношение на оказването на безвъзмездна помощ при възникването на извънредни ситуации.