Неделя, 01 Сеп 2024
    
Общество

Дерибеите на Доган бият отбой в Боянския сарай, Росенец почерня от полиция/ОБНОВЕНА/

  30.08.2024 19:01  

  БНТ

Дерибеите на Ахмед Доган грохнаха безпомощни пред сараите. След двучасова блокада пред незаконно заемания от почетния председател имот, поддръжниците му не успяха да пробият полицията и решиха да се оттеглят. 

Илхан Кючюк и компания взеха решение да се приберат по домовете си, разочаровани от неуспешния опит да нахлуят в сарая, обитаван от Доган.

Полицията се намеси изключително адекватно в тази напрегната ситуация, предава Блиц. Органите на реда успяха да предотвратят нападението на дерибеите на Доган, като устояха успешно на натиска без да използват ненужна агресия. 

Поддръжници на почетния председател на ДПС се опитваха часове да нахлуят в палата в квартал "Бояна". Стигна се дори до физически сблъсъци, след като симпатизантите на Доган нападнаха органите на реда в опит да разбият кордона и да се доберат до сараите. Собственикът на имотите в "Бояна" и "Росенец" Данаил Папазов обяви в официално писмо, че Ахмед Доган ги ползва незаконно и иска веднага да бъдат освободени от него.

Представители на Папазов са влезели вчера в т.нар. Боянски сараи, което предизвика неистова истерия сред кръга около почетния председател.

За разлика от Боянския сарай, пред лятната резиденция бяха не повече от 15-тина от верните на Доган. В сарая пребивава незаконно Ахмед Доган, вътре е и няма намерение да я напуска.

Там почерня от полиция около 15 часа.

Около 15:30 ч. сериозен брой униформени полицаи отцепиха район от 500 метра до самата сграда. Поставени бяха и шест патрулни коли, които са маркирани, но имаше и цивилни автомобили на МВР.

Полицията допусна в 500-метровия периметър само хора, които са в определен списък и очевидно поддържа връзка с обитателите вътре в сградата.

Малко след 17 часа  в района на летните сараи останаха само две коли на жандармерията, кметът на Руен Ахмед Мехмед, общинският съветник на Бургас Шерафет Мехмед, депутатът Димитър Николов. Той заяви, че НСО е отказала охрана на почетния лидер.