Петък, 27 Сеп 2024
    
Созопол Спорт

Созополска олимпийска медалистка мина под венчило

  10.09.2024 13:42  
Созополска олимпийска медалистка мина под венчило

Бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио Евелина Николова мина под венчило. Родената в Петрич и състезаваща се за созополския СКБ „Ангел Гочев“ боркиня каза заветното „да“ на своя избраник Атанас.

Сватбената церемония се състоя във вила край Ихтиман, на която се събраха много бивши и настоящи спортисти. Сред гостите бяха Мария Оряшкова, Миглена Селишка, Елица Янкова, сестрите Елис и Джанан Манолови, Ренета Камберова и много други.

Евелина бе съпроводена до олтара от личния си треньор Мирослав Гочев, под чието ръководство постигна най-големите си успехи на тепиха.

„Въпреки тази решителна крачка в личния си живот, Евелина не спира със спорта и още в края на месец октомври ще излезе на световното първенство в неолимпийските категории в Тирана и ще се бори при 59-килограмовите. Пожелаваме дълъг и щастлив семеен живот“, написаха от Българската федерация по борба.

Преди 3 години, в края на август, Николова бе посрещната тържествено в Созопол заедно с треньора й, с когото бяха номинирани за почетни граждани на морския град.

Десетки местни жители и млади таланти тогава дойдоха на церемонията, за да поздравят именитата ни спортистка и да си вземат автограф.