Сряда, 18 Сеп 2024
    
Несебър Общество

В Несебър започва строителство на социални жилища

  18.09.2024 11:18  
В Несебър започва строителство на социални жилища

 

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, който се намира  на територията на Слънчев бряг,  и стартира процедура  по изготвяне  на  проектната документация.

Част от социалните жилища  ще бъдат  предназначени за гражданите,  обитаващи към  момента общежитието на СУ „ Любен Каравелов“,  което  има статут на общинска собственост.

 „Ще предоставим на нашите съграждани, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а  освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще добавим към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция. Така ще изпълним  изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.“ – поясни кметът на община Несебър  Николай Димитров.

Община Несебър продължава да изпълнява залегналите в утвърдената  й политиката социални ангажименти към крайно нуждаещи се, използвайки различни програми и  източници за финансиране, и все повече разширява отговорностите си, свързани с повишаване на качеството и капацитета на  образователната база на своята територия.