Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бизнес Бургас Крими

Контрабандни цигари в пластмасови бидони откриха на Лесово

  18.09.2024 14:10  
Контрабандни цигари в пластмасови бидони откриха на Лесово

 

Контролните действия са извършени в рамките на провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 16.09.2024 г. на МП Лесово пристига на входящо трасе в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от румънски гражданин. В зоната за митнически контрол водачът с инициали R.B. е представил документи, че превозва транзитно пластмасови изделия - кутии и капаци от Турция за Германия през България и е заявил, че няма друго за деклариране. При проверка на товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители селектират подозрителни зони с различна плътност от декларираната стока. Извършена е физическа проверка, при която митническите инспектори откриват между декларираните стоки в товарното помещение 17 недекларирани пластмасови бидони, пълни с контрабандни цигари. В бидоните са установени общо  280 000 къса (14 000 кутии) цигари от различни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол.

Контрабандните цигари на стойност близо 100 000 лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.