Петък, 27 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

ПП/ДБ се регистрира за вота с водач в Бургас Явор Божанков

  24.09.2024 16:57  
ПП/ДБ се регистрира за вота с водач в Бургас Явор Божанков

Георги РУСИНОВ

 

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" регистрира своята листа за народни представители в МИР-Бургас, като първите четири места в нея са заети от юристи. Димитър Найденов, представител на „Да, България“, коментира пред медиите, че листата е добре структурирана и покрива широк спектър от обществени, икономически и социални аспекти. Той отбеляза, че коалицията е доволна от състава и е амбицирана да надгради изборния си резултат от предишните избори.

Водач е Явор Божанков, представител на гражданската квота на „Продължаваме промяната“. Божанков заема позицията, която на предишните избори беше за академик Николай Денков. На второ място е Димитър Найденов от „Да, България“, следван от Христина Хаджиатанасова и Димитър Вълчев.

„Листата е пълна с млади и амбициозни хора, които са готови да работят за подобряване на България и бургаския регион“, подчерта Найденов.

Коалицията е поставила за цел да си върне поне 100 000 от загубените 300 000 избиратели. Найденов посочи, че разговорите за самостоятелно участие на трите формации в изборите са били отхвърлени в името на постигането на по-добър резултат.

„Ние вярваме, че демокрацията е в опасност и е важно да спрем купуването на гласове, за да запазим парламентарната република“, каза той.

Според Найденов настоящата политическа ситуация, в която силови институции се използват за политически цели, е тревожна, и сега е моментът обществото да се мобилизира и да защити демократичните принципи.

Той подчерта, че е от съществено значение всички свободни граждани, които искат България да се развива като свободна европейска държава, да подкрепят коалицията, тъй като тя е гарант за това. Найденов отправи призив към избирателите да се включат активно в предстоящите избори, за да предотвратят манипулирането на вота и да гарантират, че представителността в парламента ще бъде легитимна.

„Не трябва да допускаме само 20-30% от нашите съграждани, повлияни от купен и контролиран вот, да определят управлението на страната“, заключи той.

По традиция тази коалиция се регистрира в последния момент, час преди да изетече крайния срок и до последно се дискутираше водача й.