Понеделник, 07 Oct 2024
    
Несебър

Артиум център в Несебър с богата културна програма за новия сезон

  02.10.2024 17:07  
Артиум център в Несебър с богата културна програма за новия сезон

През октомври Артиум център отваря врати за новия културен сезон. В предстоящите есен и зима общинската институция ще продължи да предлага на гражданите и гостите на Несебър  вълнуващ досег със сценичните изкуства – театрални постановки и  концерти и срещи с изтъкнати творци – писатели и поети.

На 8 –ми октомври сезона ще открие Виктор Калев с авторския концерт – спектакъл „Грамофонът“.

Очаква се посещението на Стойчо Керев – любител на мистичното и необикновеното в заобикалящата ни природа и космическото пространство.

В програмата на Артиум център е залегнала среща в изтъкнатия актьор  Николай Урумов чрез постановката „Роднини“ на 22 октомври. Негов сценичен партньор   ще бъде изгряващата звезда на българския театър Константин Николов от Несебър, чиито първи изяви помним от участието му в училищната трупа на г-н Петко Божилов. В началото на декември ще гостува актрисата  Здрава Каменова с постановката  „Да оцелееш по Коледа“.

Очакват се още представленията „Българската литература накратко“ със сценарист Иво Сиромахов, „Преспанските камбани“ по едноименното произведение на Димитър Талев, „Петък 13“,  „Училище за бащи“ и др.