Сряда, 16 Oct 2024
    
Поморие

Гореща новина: Кворум в ОбС-Поморие, дебатират важен проект

  03.10.2024 13:34  
Гореща новина: Кворум в ОбС-Поморие, дебатират важен проект

Жителите пред референдум - ще бъде ли продадено „сърцето“ на града

 

Моника ИЛИЕВА

 

Кворум направи възможно заседанието на общинските съветници в Поморие днес, които дебатираха изключително важна докладна записка – свързана с пространството около пл. „Св.св. Кирил и Методий“ в близост до заведението „Wind Bar”.  От заседателната зала на местния парламент – по здравословни причини – отсъства единствено Николай Буковинов (БСП).

„Черноморски фар“ припомня, че на 24 септември т.г. заседанието на Общински съвет-Поморие не се състоя именно заради липсата на кворум, поради което бе насрочено за днешния 3 октомври. Липсата – показателна – на 11 общински съветници отложи общинската сесия, в чийто дневен ред бе заложена именно горещата докладна „ОС-967“, която днес отвори сериозна дискусия за бъдещето на ЦГЧ.

Съдържанието на докладната, внесена от Иван Алексиев – кмет на община Поморие, касае изменение на Подробния устройствен план (ПУП) за регулация, отреждане за озеленяване и детска площадка в сърцето на града (в района „Wind Bar”). Същевременно добрите намерения, засягат интереси на крупен местен бизнесмен.

В аванс – докладната не бе приета от местните парламентаристи – отключвайки гореща дискусия, която посочи много и различни интереси – партийни, бизнес и прочие. Припомняме и думите на градоначалника на морския град, че в случай на липса на кворум „или ако общинските съветници не подкрепят докладната записка, ще инициирам допитване до гражданите на Поморие под формата на референдум, за да се даде още по-добра възможност поморийци да споделят имат ли желание за създаване на зелени кътове с детска площадка за игра или не“.

Очаквайте подробности по темата.

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ