Сряда, 16 Oct 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Цончо Ганев: Не можем да си позволим да се изолираме икономически

  09.10.2024 18:02  
Цончо Ганев: Не можем да си позволим да се изолираме икономически

На среща с граждани заместник-председателят на „Възраждане“ и водач на листата за Бургас Цончо Ганев ясно заяви позицията на партията по отношение на бъдещи коалиционни партньорства и ключови политически въпроси. Той категорично отрече всякакви възможности за сътрудничество с ГЕРБ и ДПС, като подчерта, че политическата организация ще продължи да следва своите принципи и политика.

„Ние не само че не искаме да управляваме с ГЕРБ, но искаме те и всички около тях, които ни управляваха 12 години, да влязат в затворите. Категорично отказваме да участваме в каквито и да било разговори с тях“, заяви Ганев, като подчерта, че „Възраждане“ многократно е отхвърлило покани за разговори с ГЕРБ дори на символично ниво.

По отношение на политическите различия с ПП-ДБ, Ганев посочи, че те също не са в състояние да намерят пресечни точки, особено по въпроси като еврозоната, членството в НАТО и санкциите срещу Русия. „Не можем да подкрепим правителство, което не поставя националните интереси на първо място“, подчерта той.

На въпроса за срещите на представители на „Възраждане“ в Москва, Ганев подчерта, че партията се стреми към икономическо сътрудничество с всички страни, включително Русия, САЩ и Китай. „България не трябва да се капсулира, трябва да отваряме врати за икономическо сътрудничество с всички страни, включително с държавите от БРИКС. В момента БРИКС е най-богатата част на света, като в организацията вече кандидатстват и държави като Турция. Ние не можем да си позволим да се изолираме икономически. Когато бяхме поканени на официално посещение в САЩ, никой не повдигна въпроса защо сме там. По същия начин сега отидохме в Москва и ще продължим да поддържаме икономически контакти с всички ключови партньори“, заяви Цончо Ганев 

В заключение, Цончо Ганев увери, че „Възраждане“ ще продължи да работи за интересите на българските граждани, като остане последователна в политиката си и отстоява националните интереси.

„Възраждане“ е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ