Сряда, 16 Oct 2024
    
Крими

Задържаният с марихуана за 7.5 млн. лева остава в ареста

  10.10.2024 13:36  
Задържаният с марихуана за 7.5 млн. лева остава в ареста

Апелативният съд в Бургас потвърди мярката „задържане под стража“ за Димо Минев, обвинен в отглеждане и съхранение на наркотици с цел разпространение. На 3 октомври 2024 г. в село Винарско при обиск на имота му са открити 54 кг марихуана на стойност 7.5 млн. лева. Бяха му повдигнати две обвинения.

Първото е, че без разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, наказуемо със затвор от 2 до 8 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева. Второто деяние е за това, че в условията на реална съвкупност с първото, отглеждал растения от рода на конопа в нарушение на правилата от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, което престъпление се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Съдът подчерта, че има достатъчно основание да смята, че обвиняемият е замесен в престъпленията и съществува риск той да се укрие или да извърши нови престъпления, ако бъде освободен. В решението се отбелязва, че дейността е била добре планирана и е продължавала продължителен период от време.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ