Сряда, 16 Oct 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Пътната безопасност и как да се справим с убийците на пътя-отговорите дава бившият вътрешен министър Калин Стоянов

  15.10.2024 12:16  

Модератор на срещата бе Искра Михайлова, водачът Исмаил Осман сподели опит как да се справят общините с пожари и бедствия

Той очерта посоките по темата “Сигурност,  ДПС Ново начало със стабилна управленска програма

 

Темата „Сигурност“ бе във фокуса на внимание по време на национална предизборна среща на „ДПС Ново начало“ в Бургас, а основните приоритети в тази област на формацията представи бившият витършен министър Калин Стоянов, както и бъдещите законодетелни иницативи. От фирмацията и кандидат заявиха, че имат  готова управленска програма, като целта им е да участват със силна парламентарна група и в управлението на страната.
„Гордеем се с хората в нашите листи, те предлагат идеята за нова начало“, откри срещата Искра Михайлова, която е бивш екоминистър и заместник председател на парламентаранта група на ДПС в настоящия парламент.

На срещата присъстваха кандидатите от цялата листа за Бургаски регион, специално пристигна и водачът на „ДПС Ново начало“ в Пловдив-Станислав Атанасов, както и областния управител на Хасково Мехмед Атаман.

Над три часа продължи срещата в Конгресния център на Бургас.

Водещ  пироритет за фирмацията  е сигурността на хората. Тя се основава на няколко основни принципа, като борбата с пожарите, наводненията и превенцията в битката с тях. Миграните и пътната безопасност  са останалите подтеми на Сигурността.

Калин Стоянов, който е втори в листата за депутати от Бургас на „ДПС Ново начало подчерта“, че точно пътната безопосност му е била особено важна както като министър и му е приоритетна като бъдещ депутат . България е на едно от първите места по жертви на пътя. Стоянов припомни, че работи тясно с близките на хората, пострадали или загинали при пътни произшествия. „Майки на загинали деца се обединиха в сдружение „Ангели на пътя” и знам абсолютно всички техни притеснения. Те споделят, че не е нормално години наред да няма присъда по техните случаи”, сподели още кандидатът за народен представител. Той допълни, че основната му цел е убийството на пътя след употреба на алкохол и наркотици да бъде третирано като умищлено престъпление, а глобите трябва да бъдат завишени.

Една от идеите е  шофьор да не може да минава годишен технически преглед без да не си е заплатил дължимите глоби.  Той припомни и идеите, които са се рерализирали по негово време като министър- тол камерити да наблюдават за скоростта, закупени са голям брой камери за скоростта и 460 автомобили по линия на Пътна полиция, както и дългоочакваните автоматизирани системи за наличието на наркотици в кръвта. Стоянов настоява и за повече мобилни, а не стационални камери, които да следят за превишена скорост.

Намерението младите шофьори да не шофират мощни коли е срещнало голям отпор от страна на представителите на автошколите.

Стоянов направи и преглед на ситуацията, свързана с пожарите, причините, липсата на превенция, както и бедствията и мерки, които трябва да се вземат за тях.

По отношение на сигурността на границите и мигрантския натиск Стоянов се гордее с това, че щатът на Гранична полиция се е увеличил с 1260 служители, които са главно хора за работа на терен . Те ще бъдат назначавани поетапно. Още по-значим е фактът, че за 400 свободни места като гранични полицаи се явяват 1 600 души, като за едно място вече се борят между 5 и 6 души, а желанията им са да бъдат гранични полицаи на зелена граница, а не на ГКПП.

Вторият в листата на ДПС Ново начало  и  водач в Сливен Хюсеин Хафъзов е убеден, че Калин Стоянов ще е следващият мътрешен министър или поне председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

 

ДПС Ново начало е с №8 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ