Събота, 26 Oct 2024
    
Бургас

ВиК ремонт променя движението по бул. „Тракия“

  22.10.2024 17:01  
ВиК ремонт променя движението по бул. „Тракия“

Временна организация на движението ще бъде въведена в Бургас заради реконструкция на ВиК мрежата на бул. „Тракия“. Работите ще започнат на 23 октомври 2024 г. (сряда) от 11:00 часа и ще продължат до 22 ноември 2024 г. (петък). Прокопавания ще бъдат извършени на две места по булеварда, което ще доведе до промени в движението на автомобили и автобуси.

Първо прокопаване: Платното на бул. „Тракия“ при кръстовището с ул. „Янко Комитов“ ще бъде затворено в посока от бул. „Янко Комитов“ към ул. „Яни Попов“, откъм блокове 18 и 213 в ж.к. „Славейков“. През това кръстовище движението ще бъде еднопосочно, като автомобилите ще могат да преминават само от ул. „Яни Попов“ към ул. „Янко Комитов“.

Второ прокопаване: В кръстовището на бул. „Тракия“ с ул. „Яни Попов“ ще бъде затворена дясната лента за движение в посока към бул. „Стефан Стамболов“, откъм парк „Славейков“. Движението ще бъде пренасочено към лявата лента.

Промени ще има и в маршрутите на автобусите по линии № Б2 и Н (нощна линия). В посока към центъра те ще се движат по следния маршрут: Терминал „Славейков“ - ул. „Янко Комитов“ - ул. „Лазар Маджаров“ - бул. „Стефан Стамболов“. Спирките „Антон Страшимиров“, „Тракия“ и „Младост“ няма да бъдат обслужвани, като вместо това автобусите ще спират на спирките „Славейков, бл. 16“ и „Славейков, бл. 9“. В обратна посока маршрутът остава непроменен.

Повече информация за промените в движението на автобусите може да бъде намерена на сайта на „Бургасбус“. Гражданите се призовават да спазват въведената временна организация на движението в засегнатия район.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Звезделина Каравелова: Нужни са инвестиции в инфраструктурата и в малките населени места
  23.10.2024 10:18      

При сериозен интерес от страна на гражданите премина отворената среща на кандидата за народен пре