Събота, 06 Юли 2024
    
Бургас Култура

Страстни танго звучи тази вечер на Острова

  06.07.2024 11:33  
Страстни танго звучи тази вечер на Острова

 

 

Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на Острова“ 2024,  е концертен спектакъл, представящ по атрактивен начин изисканата красота на тангото – тази вечер от 21:00 часа.

За любителите на силните страсти, шеметните музикални мотиви, подвластни на южноамериканския темперамент, и характерната емоционалност на тангото в съботната вечер е концертът „Танго класика – нощ на страстта, тангото и емоциите…“.

Бандонеонът е любим инструмент на Стоян Караиванов, носител на престижния приз „Музиканта на годината“ 2022, и ще звучи в концерта на Острова. Младият музикант е първият български бандонеонист, който свири на класическата аржентинска система.

В концерта „Танго класика“ на Острова ще участват: Стоян Караиванов /бандонеон/ & Ася Караиванова /контрабас/ Илиана Тодорова – пиано, Христо Белчев – цигулка, Евгения Маркова – цигулка, Наталия Султанова – цигулка, Нели Маринова – виола, Добриана Добрева – виолончело

Останалите две събития от програмата „Купон на Острова“ са: „:Любовна история“ – музика от френското класическо кино – на 12 юли, и „Едит Пиаф – Non, je ne regrette rien – 60 години от земната кончина на именитата певица – на 8 август.

Билети за концерта – на касата на Операта, каса „Часовника“, в мрежите на Grabo и Eventim. Тръгване – от Магазия 1 – Пристанище Бургас  в 20:00 часа на 6 юли.