Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бургас Общество

Благотворителна изложба показа стремежа на младежи за полет

  12.09.2024 12:22  
Благотворителна изложба показа стремежа на младежи за полет

Мария Николова

 

За осма поредна година деца и младежи от Център за социална рехабилитация и интеграция „Сан Стефано“ към Община Бургас подредиха изложбата „Порив за полет – Жива вода“.

Картините бяха високо оценени от ценителите на изкуството, които присъстваха в Експоцентър Флора“.

Гости на събитието бяха Мая Казанджиева, директор Дирекция „Социални дейности“ в община Бургас и проф. Севдалина Турманова, заместник-ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, много гости на града, студенти бъдещи специалисти в сферата на социалната дейност, деца от детски градини „Слънце“ в град Камено и „Звездица Зорница“ в Бургас, които изпълниха няколко танца, посветени на водата.

Изложбата е по идея на арттерапевта Мина Джугларска, която е неин основен двигател вече осем поредни години. Тя пожела на децата успешно интегриране в училище, а на младежите – в работна среда.

Освен на място посетителите ще могат да разгледат изложбата и онлайн в страницата на Центъра във Фейсбук. Тя ще остане един месец, а събраните пари от закупените картини ще бъдат използвани за закупуване на материали за центъра, за бъдещи изяви, както и за екскурзии.

Представители на „Зонта клуб Бургас“ отново закупиха картини за своята благотворителна дейност, а вълнувщата среща завърши с много откупки.

Художниците си пожелаха поривът им за полет да продължава и занапред.

С всяка следваща година изложбата набира все по-голяма популярност и събира все повече посетители пред своите врати.