Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бургас

На връх празника на Пожарната: Отличиха доблестни огнеборци (СНИМКИ)

  13.09.2024 11:36  
На връх празника на Пожарната: Отличиха доблестни огнеборци (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

На връх професионалния празник на Пожарната – 14 септември огнеборци от областта бяха наградени в Бургас.

На церемония състояла се пред сградата на Първа районна служба в морския град, директорът на РДПБЗН-Бургас комисар Николай Николаев и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Владимир Маринов отличиха заслужилите със смелостта и отдадеността си пожарникари.

Присъстваха още Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Арсений, който отслужи водосвет, заместник-областният управител Владимир Крумов, заместник-кметът на Бургас Станимир Апостолов, кметовете на общините Камено и Малко Търново Жельо Вардунски и Илиян Янчев, директорът на РД „Гранична полиция“ – Бургас старши комисар Лъчезар Момчев, директорът на ТД ДАНС-Бургас Любомир Вълков, командирът на Военноморска база Бургас капитан I ранг Петър Петров, директорът на БЧК-Бургас Виолета Радева, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, Пенка Потакова от Бургаското следствие, окръжният прокурор Светослав Маринчев, директорът на РДГ-Бургас инж. Мариян Костадинов и директорът на Държавно горско стопанство Бургас инж. Кирил Петков.

В лицето на държавата заместник-областният управител Владимир Крумов благодари за труда на пожарникарите, пожела им да не им се налага да работят и обеща пълно съдействие на Областна администрация.

Старши комисар Владимир Маринов също изрази благодарността си към самоотвержеността на огнеборците. Към поздравите към тях се включиха и заместник-кметът Станимир Апостолов и кметът на Камено Жельо Вардунски.

„Един наш екип, прибирайки се от пожара на територията в област Хасково, минават през едно село в област Ямбол. Виждат, че покрай пътя има пожар. Екипът без да има нужда някой да им казва, спират и виждат, че са първи на място. Благодарение на тяхната намеса, пристигайки два екипа от Пожарната в Ямбол са изненадани как наш екип на Пожарната в Бургас вече гаси огъня като е спасил домът на едно семейство и е предотвратил пожарът да се разпространи в съседна къща. Те са пример за нас, бяха наградени. Благодаря ви! Това са хора, които са пример и мотивация за всички нас да продължаваме да работим“, заяви комисар Николай Николаев.

В края на церемонията бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.