Вторник, 17 Сеп 2024
    
Бургас Любопитно

И бургазлии се предадоха на чара на украинките

  13.09.2024 14:09  
И бургазлии се  предадоха на чара на украинките

Расте броят на бракове между българи и украинки

Бум на бракове между украинки и български ергени, се наблюдава в цялата страна. Примери за това са пловдивчани и варненци, които  са си казали заветното „да“ с моми от страната, в която се води война. Не правят изключение и бургазлии.

От началото на годината до средата на тази седмица в Бургас са сключени 582 граждански брака, съобщиха от „Обредни ритуали".  С един или двама чужди граждани до сега са сключени 48 граждански брака, като  около половината от тях са с украинки.

В интернет е пълно с предложения на млади украинки, които предпочитат любов извън родината си. Някои не горят от желание за брак, други пък им омръзва да са съпруги и се развеждат бързо. Разбира се има и бракове „докато смъртта ни раздели“.

Освен с украинки, бракове са сключени с чужди граждани от Руската Федерация, Турция, Северна Македония, Португалия, Филипини, Куба, Швеция, Албания и др.

Все повече са двойките, които избират дати с повтарящи се цифри. На 08.08. тази година в Бургас са сключени 5 граждански брака, а на 09 септември 3.

На най-романтичното място - остров „Света Анастасия“ до момента има сключени 24 граждански брака.

От миналата година „губернаторът на Острова“  Павлин Димитров също има право да сключва граждански бракове.

„На територията на остров Света Анастасия, на Морска гара и на Ченгене скеле съм оправомощен като длъжностно лице да сключвам граждански брак“, обясни преди време той.

Делегираните му права са с цел да се улеснят младоженците и да се облекчи работата на жените от общинска фирма „Обреден комплекс“.