Сряда, 18 Сеп 2024
    
Созопол

Боксьорите от благотворителната гала в Созопол преминаха лекарски преглед

  13.09.2024 15:48  
Боксьорите от благотворителната гала в Созопол преминаха лекарски преглед

Участниците в Първата в страната Благотворителна боксова гала вечер, която ще се проведе в Созопол днес преминаха през лекарски преглед и се претеглиха. Всички бяха здрави и в категориите си. Въпреки, че изглежда, че се гледат лошо, всъщност повечето са приятели и ударите на ринга ще бъдат провокирани само от спортна амбиция.

Звездата на вечерта ще е Петър Драганов, който ще изиграе в родния си град 10-та си среща. До момента той има 9 победи от 9 срещи. Утре ще играе 8 рунда срещу ирландеца Франси Лозохо. Днес на кантара двамата показаха еднакви до грам килограми.

След срещата Петър Драганов ще продаде на търг един чифт от своите боксови ръкавици. Средствата, заедно с тези, които ще се съберат по време на боксовата гала в кутиите за дарения, ще бъдат предоставени на фонд за подпомагане лечението на онкоболни в община Созопол.

Подглавното събитие ще бъде с участието на Здравко Попов, който излиза срещу Гилсън Гоис да Силва от Бразилия.

Григор Саруханян също ще направи завръщането си на ринга, като този път слиза категория надолу, след като се възстанови от операция на лявата ръка.

В подгряващите срещи Никола Стоянов и Кирил Русинов излизат срещу молдовските боксьори Дмитри Блинов и Генади Гитлан, а преди тях на ринга в 4-рундов двубой ще стъпи и Слави Хараламбов.

Гостите ще могат да видят и демонстрации по бразилско Жиу Жицу.

Благотворителната боксова гала вечер е с вход свободен. Тя е организирана от

Revolution Boxing Promotion и се провежда с подкрепата на община Созопол и лично на кмета Тихомир Янакиев. Събитието е част от месеца на културата „Антеа АРТ“.

Всички любители на бокса ще могат да подкрепят безплатно на живо любимите си състезатели на Летния театър „Аполония“.