Вторник, 17 Сеп 2024
    
Бургас

Новите осмокласници в Строителния чуха първия звънец (СНИМКИ)

  16.09.2024 10:52  
Новите осмокласници в Строителния чуха първия звънец (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Осмокласниците от пет паралелки днес чуха първия звънец в Професионалната гимназия по Строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Учениците в специалности „Недвижими имоти“, „Парково строителство“, „Геодезия“, „Водно строителство“ и „Строителство и архитектура“ се строиха за пръв път в училищния двор пред погледите на родителите си и рамо до рамо с учителите си.

Мажоретният състав на гимназията отправи поздрав към първокурсниците със свое изпълнение.

„Пристъпвате прага на една гимназия, която се е доказала през годините с това професиите избрани от всеки един да бъдат реализирани успешно, да станат силните хора на нашето общество. Бъдете сигурни, че с вашите родители сте направили един прекрасен избор. Иска се преди всичко да бъдете здрави, смели, с дръзновение да минавате през тези 5 години, които ви чакат. Трудности ще има, но смелостта ви ще ви дава криле, за да ги прескачате. Обещавам, че заедно ние, родители, учители ще ви подкрепим в тези 5 години на вашето израстване. Бъдете здрави и на добър час!“, заяви директорът на училището инж. Даниела Симеонова в приветствието си към осмокласниците.

Специален гост бе главният архитект на Община Бургас арх. Тихомир Райчев, който е и възпитаник на училището и си припомни ученически години.

„Строителният техникум дава занаят. Това е отговорност. Строителство винаги ще има. Докато в ерата на IT технологиите навлиза изкуствения интелект, строителството, проектирането – това не може да бъде заменено. Така, че вие сте на правилното място. Вие от тук нататък, най-вероятно голяма част от вас ще продължат в това поприще, да останат в нашия град, защото той цъфти благодарение на строители, проектанти, екипи, занимаващи се с проектирането. Благодаря ви, че продължавате това и ви приветствам с вашия първи учебен ден. Бъдете здрави и успешни!“, каза той.

Тази година ще завърши първата паралелка в специалност „Недвижими имоти“.