Сряда, 16 Oct 2024
    
Крими

Един загинал и седем пострадали в пътни инциденти за седмица в областта

  14.10.2024 13:23  
Един загинал и седем пострадали в пътни инциденти за седмица в областта

Георги РУСИНОВ

 

Между 7 и 13 октомври в областта са регистрирани седем пътнотранспортни произшествия с пострадали, съобщиха на брифинг от КАТ-Бургас. Пет от тях са станали в населени места, а два по републиканската пътна мрежа. Един от водачите е загинал, а седем души са с леки и средни наранявания. По предварителни данни причината за смъртта на шофьора е внезапно влошаване на здравословното му състояние, което ще бъде допълнително проверено в досъдебното производство.

В същия период през 2023 г., катастрофите са с три повече. През тази седмица органите на реда са съставили 437 акта, 2312 фиша и 246 електронни фиша за превишена скорост. Спрени от движение са 20 превозни средства.

С началото на учебната година се напомня на шофьорите да бъдат особено внимателни в близост до училища.

"Децата често се движат на групи и разсеяно разговарят, което увеличава риска от инциденти. Водачите трябва да намаляват скоростта и да дават предимство на пешеходни пътеки", призова главен инспектор Пламен Николов.

От 1 ноември започва и традиционната акция „Зима“, която ще се проведе в три кампании. Първата, от 1 до 10 ноември, е насочена към проверка на изправността на превозните средства през зимата. Втората, от 11 до 20 ноември, ще акцентира върху толерантността между пешеходци, пътници и водачи. Третата, от 21 до 30 ноември, ще се фокусира върху техническата изправност на автомобилите през зимния сезон.

Междувременно, на „Крайезерна“, където наскоро стана трагичен инцидент с двама загинали, са поставени бетонови прегради, за да се ограничи спирането и паркирането на автомобили в опасната зона.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ