Сряда, 18 Сеп 2024
    
Спорт

Страхотен спектакъл и победа за Гришо над Ноле

  17.09.2024 22:13  
Страхотен спектакъл и победа за Гришо над Ноле

Георги РУСИНОВ

 

Григор Димитров и Новак Джокович зарадваха феновете с невероятен тенис спектакъл в препълнената "Арена София". В демонстративния мач, изпълнен с емоции и шоу, българинът надделя с 6:4, 2:6 и 10:6 след оспорван супертайбрек. Интересен момент от двубоя беше, когато Григор реши да предаде ракетата си на едно от децата, които подават топките, като остави последната точка да бъде спечелена от малкия тенисист.

Мачът премина в приятелска и забавна атмосфера, като Джокович постоянно поддържаше връзка с публиката, внасяйки допълнителен елемент на шоу в срещата. В първия сет Григор успя да обърне играта след ранен пробив и да го спечели с 6:4. Във втория сет обаче Джокович взе инициативата и бързо се наложи с 6:2. Шампионският тайбрек беше истинската кулминация на мача, където двамата тенисисти се бориха наравно, но в крайна сметка Димитров показа класа и приключи с победа.

Всички приходи от мача ще бъдат дарени на фондацията на Григор Димитров, като част от благотворителната инициатива, стояща зад събитието. Преди двамата тенисисти да излязат на корта, зрителите се насладиха на впечатляващо светлинно шоу, което допълнително повиши настроението в залата.

Димитров и Джокович бяха приветствани с бурни аплодисменти от родните фенове, доказвайки още веднъж защо са сред най-обичаните фигури в света на тениса.