Петък, 27 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Решено !Кметът Димитър Николов влиза в битката за парламент /ОБНОВЕНА/

  21.09.2024 13:15  
Решено !Кметът Димитър Николов влиза в  битката за парламент /ОБНОВЕНА/

Предизборни ходове. Кметовете по места ще трябва да вдигнат избирателната активност

 

Силвия Шатърова

 

Кметът Димитър Николов е водачът на листата на ГЕРБ за извънредните парламентарни избори, научи „Черноморски фар“. Вчера в ранния следобед Изпълнителната комисия на ГЕРБ е върнала окончателната листа и  се произнесла кои са водачите на листи по места. От централата на ГЕРБ в Бургас запазиха мълчание, докато не видят подписаната листа, но от наши източници научихме, че това ще бъде кметът Димитър Николов, въпреки че разговорите са се водили на четири очи между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и кмета Димитър Николов.

„Всеки момент я очакваме“, заяви лаконично общинският лидер Андрей Рунчев. Точно в Бургас лидерът на партията Бойко Борисов в началото на септември обяви новата стратегия, че  този път в предизборната надпревара ще пусне успешните кметове на няколко града, които да са гарант за повишен процент избирателна активност и те да са мисионерите на извършените добри дела от партията.

Събирам Изпълнителната комисия и обмислям вариант водещи кметове да ги сложа водачи на листи, за да покажа, че този път ГЕРБ е ангажиран с управлението. Няма да станат депутати, но може да ги ползвам за министри“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас на срещата с кметове от Югоизточна България тогава. Те бяха извикани преди старта на изборите, за да са основните проводници на политиката на ГЕРБ в кампанията по места.

С този ход Борисов хвърля в битката най-успешните представители на местната власт, за да провокира хората да гласуват, а институциите да усетят стабилност след изборите през октомври. Освен това единствено местната власт в момента е стабилна в държавата и не се тресе от политически кризи.

По време на срещата той допълни:

„Аз не мисля, че нещо хубаво се е случило в Бургас извън нашето управление“.

След кмета Димитър Николов най-вероятната подредба ще е Жечо Станков, Любен Дилов-син, Андрей Рунчев, Галя Василева, очаква се в златната среда да попадне още Станислав Губеров от Созопол, който беше кандидат за кмет и в момента е общински съветник.

Днес стана ясно, че листите в София ще поведат Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова и Рая Назарян.

Преди минути в София бяха обявени официално имената на  кметовете, които ще  са водачи на листи на ГЕРБ.

Това е решила Изпълнителната комисия, която е утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС, съобщиха от партията.

Това са Димитър Николов от Бургас, Живко Тодоров от Стара Загора и Николай Мелемов в Смолян.

В Бургас и Стара Загора този път ГЕРБ залага на успешните кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров, които поставя за водачи на депутатските си листи. Двамата градоначалници влизат в депутатската надпревара като гаранти за реализирането на Управленската програма на ГЕРБ-СДС и на ангажиментите към гражданите на Бургас и Стара Загора, които са и сред най-успешно развиващите се градове в страната, обясниха от партията.

Кметът на Смолян Николай Мелемов също ще поведе листата с кандидати за народни представители в 22-и МИР. Кметът на София (2009 - 2023 г.) Йорданка Фандъкова на тези избори застава начело на листата на ГЕРБ в 24-и МИР София, в който попадат централните столични райони.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов традиционно ще води две листи - в столичния 25-и МИР и в 16-и МИР Пловдив-град.

И на този вот Делян Добрев също повежда две листи на коалицията - в 29-и МИР Хасково и 18-и МИР Разград. Председателят на 44-ото НС Цвета Караянчева ще бъде водач на листите в 9-и МИР Кърджали и 17-и МИР Пловдив-област.

Ето водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

МИР 01 Благоевград - Росен Желязков

МИР 02 Бургас - Димитър Николов

МИР 03 Варна - Даниел Митов

МИР 04 Велико Търново - Проф. д-р Костадин Ангелов

МИР 05 Видин - Росица Кирова

МИР 06 Враца - Красен Кръстев

МИР 07 Габрово - Томислав Дончев

МИР 08 Добрич - Деница Сачева

МИР 09 Кърджали - Цвета Караянчева

МИР 10 Кюстендил - Христо Терзийски

МИР 11 Ловеч - Николай Нанков

МИР 12 Монтана - Румен Христов

МИР 13 Пазарджик - Красен Кралев

МИР 14 Перник - Георг Георгиев

МИР 15 Плевен - Пламен Тачев

МИР 16 Пловдив град - Бойко Борисов

МИР 17 Пловдив област - Цвета Караянчева

МИР 18 Разград - Делян Добрев

МИР 19 Русе - Николай Братованов

МИР 20 Силистра - Милен Делийски

МИР 21 Сливен - Десислава Танева

МИР 22 Смолян - Николай Мелемов

МИР 23 София град - Рая Назарян