Сряда, 03 Юли 2024
    
Бургас

Без драми при записването на децата за първи клас

  14.05.2024 15:06  
Без драми при записването на децата за първи клас

 

Дона МИТЕВА

1736 деца са регистрирани до към 14.30 часа за първи клас, като свободните места за прием тази година са общо 2152.

От 08.00 часа днес бургаската електронна система за прием в първи клас бе активирана в режим за кандидатстване. Общината призова всички родители да се възползват от предимствата на платформата за записване и да регистрират децата си онлайн на сайта: https://www.uburgas.org/. Въпреки това може да се попълнят документи и в училищата.

„Във всички райони има свободни места още. Регистрацията върви много спокойно, няма никакви проблеми до момента. Призовавам родителите да използват дадената им възможност и да посочват по 5 места, където искат да учат техните деца“, коментира Веселина Таралова, директор дирекция „Образование“ в общината.

Първият етап на записване ще продължи до 24 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни в електронната система, като е необходимо въвеждане на ЕГН и парола за достъп. Списък с имената на децата, приети на първо класиране, ще бъде поставен на видно място и в училищата.

Родителите на приетите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в срок от 5 до 12 юни. Записването става на място, в съответното приемно училище. Информация за документите можете да откриете на страница "Въпроси" на сайта:https//www.uburgas.org/.

Обявяването на останалите свободни места след първо класиране се извършва на 18 юни, а на следващия ден - 19 юни от 08.00 часа родителите на неприетите на първо класиране деца могат да променят реда на желанията за второ класиране.