Неделя, 30 Юни 2024
    
Бизнес Бургас

За първи път в историята на летище Бургас! Узбекистански туристи кацнаха с чартърен полет

  30.06.2024 16:39  
За първи път в историята на летище Бургас! Узбекистански туристи кацнаха с чартърен полет

За първи път в историята на летище Бургас узбекистански туристи кацнаха с полет от Ташкент днес. На борда на самолета на националния авиопревозвач бяха 135 туристи, които ще почиват в Свети Влас, Слънчев бряг и Созопол.

С полета от узбекистанската столица Ташкент пристигна и българският посланик в азиатската страна Н. Пр. Стояна Русинова. Тя беше посрещната от кметове на крайморски общини, представители на местната власт и ръководството на Летище Бургас. Пред журналисти Русинова обяви, че до края на септември в България се очаква да пристигнат поне 2000 туристи от Узбекистан. За този летен сезон полетите Ташкент – Бургас ще бъдат общо десет. 

“Зад този първи полет стоят усилията на много хора, не само на посолството на страната ни в Узбекистан, но и на туроператорите, които разработиха необходимите програми. Интересът към България от узбекистанските туристи е голям. Към страната ни има положителни емоции. В този първи полети туристите са различни – има такива, които предпочитат нискотарифни хотели и такива, които предпочитат по-скъпи места за настаняване“, каза посланик Стояна Русинова. 

Туристите бяха изненадани с водна арка и подаръци след като кацнаха на бургаското летище. Те заявиха, че малко познават страната ни.


Анкета

Мнения

Мнения
Първо официално слово на патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение
  30.06.2024 18:06      

Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес. Господ знае, че не съм се ст